Scriptlezing van Lelies

Maandag 25 oktober was het eindelijk zo ver: de scriptlezing van Lelies - de musical. Met het traditionele aansnijden van de taart klonk het startschot om te beginnen met de repetities. Onder het genot van een glas champagne namen alle acteurs de tijd om elkaar beter te leren kennen. Sommigen kenden elkaar al van eerdere projecten, zoals Showstoppers - In Concert, maar voor anderen was de scriptlezing een uitgelezen kans hun medespelers te ontmoeten.Volgens regisseur Niels de Mossenau is het voor de acteurs belangrijk elkaar goed te leren kennen: "Lelies is een intense voorstelling en de repetities zijn ook een persoonlijk proces. Het is noodzakelijk dat je een goede band met elkaar hebt. "

Na de kennismaking begon het echte werk. De acteurs lazen voor het eerst hun teksten en de hele voorstelling werd behandeld. Na de officiĆ«le scriptlezing van maandag zullen de acteurs gaan repeteren voor de voorstellingen, die in december in Amsterdam en Tilburg opgevoerd zullen worden. De eerste repetities zullen begeleid worden door een repetitor en later in het proces zal er ook gerepeteerd worden met het gehele orkest. 


Lelies - de musical is op 3 en 4 december te zien in Het Zonnehuis te Amsterdam en op 10 en 11 december in het Factorium te Tilburg. Boek nu je tickets door hier te klikken